vrijdag 6 september 2013

Politie volgt " lone wolves" continu

Uit de Krant > NRC
BINNENLAND 
De politie heeft zo'n driehonderd potentieel gevaarlijke eenlingen in kaart gebracht. Dertien van hen zijn zo gevaarlijk dat zij continu worden gemonitord. 
Dat blijkt uit een onderzoeksrapport over een proef met de aanpak van deze groep door de Universiteit van Maastricht in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Minister Ivo Opstelten (VVD) wil de proef structureel maken, schrijft hij in een Kamerbrief.

Tot de proef met de aanpak van de 'solistische dreigers' werd besloten na de aanslag tijdens Koninginnedag in Apeldoorn in 2009 en ging in 2011 van start. Het gaat met name om mensen met psychische problemen, legde hoofdcommissaris Henk van Zwam vrijdag uit op Radio 1.

DREIGERS VAN DE 'HOOGSTE RISICOGROEP' NAMEN AF IN PROEF

In de tweejarige proef werkt de politie nauw samen met zorginstellingen. Ideologisch gedreven activisten worden in de gaten gehouden door veiligheidsdiensten en vallen buiten de focus van de pilot, benadrukte de commissaris.
De onderzoekers concluderen in de evaluatie dat de risico's van de dreigers in de 'hoogste risicogroep' tijdens de proef afnamen. Minister Opstelten vindt de proef zo succesvol dat hij de aanpak structureel wil maken, valt in de Kamerbrief te lezen.
De proef is nu nog vooral gericht op mensen die een bedreiging vormen voor het Koninklijk Huis en politici in Den Haag, aldus Van Zwam:
Bizar nieuws... want wat is het criteria om "eenlingen" als gevaarlijk te kunnen bestempelen ?
iemand met een psychische aandoening ? of iemand die te links georiënteerd is  ? of te rechts ? iemand die tegen de monarchie is ? een eenling christen, jood of moslim ?

met andere woorden als je een "eenling" bent is er altijd wel wat te verzinnen waarmee Minister Ivo Opstelten zichzelf het recht toe kan eigenen om in je privé leven te mogen spitten en je telefoon kan afluisteren etc.  vrijheid van expressie, geloof of overtuiging  geld blijkbaar niet voor de "eenling" we gaan echt de verkeerde kant op in Nederland

Misschien is het wel beter als we alles wat afwijkt van de "norn" preventief  gaan opsluiten in speciaal ingerichte kampen om ze op die manier beter in de gaten te kunnen houden, en evt experimenten op kunnen uitvoeren ten bate van de farmaceutische industrie ... JA ik word "pissig" om dit nieuwsbericht want meneer Opstelten doelt voornamelijk op mensen als "de Dam schreeuwer" de waxinelichtjes gooier" en die mafketel die zijn auto tijdens Koninginnedag in de koninklijke bus probeerde te parkeren... of die andere.."eenlingen". zo als die gast die in het wilde weg begon te schieten, of mensen als Breivik...allemaal "eenlingen" .. ( ik ook )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten